El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, va assegurar estar convençut que el Govern central habilitarà un «instrument» que permeti a les comunitats autònomes mantenir restriccions per fer front al coronavirus quan finalitzi l'estat d'alarma el proper 9 de maig.

En una entrevista al programa Preguntes freqüents de TV3 aquest dissabte que va recollir Europa Press, va afirmar que fins que no hi hagi control de la pandèmia i s'aconsegueixi una immunitat de grup important per la vacunació, «d'instruments, n'hi ha d'haver, tot i que estiguin al calaix». I va afegir: «Millor dit, millor que estiguin al calaix. Però els hem de tenir en cas que s'hagin de prendre mesures àgils i ràpides», com també va dir que l'Estat també hauria d'aclarir a partir de quines condicions epidemiològiques es podria començar a aplicar aquest instrument.

Desescalada

El Govern català ha allargat per a aquesta setmana les restriccions vigents, però a partir del 9 de maig es podran tornar a servir sopars i els parcs d'atraccions reobriran.