Isabel Díaz Ayuso ha arrasat a les eleccions a l'Assemblea de Madrid amb 64 escons (més del doble dels aconseguits ara fa dos anys), amb el 85% del vot escrutat. Els tres grups d'esquerres, el PSOE (25 diputats), Més Madrid (24) i Podem (10), sumen de manera conjunta 59 dels 136 escons en joc, menys que els que ha aconseguit el PP en solitari. La gran derrota de la jornada se l'ha endut Ciutadans, que ha desaparegut de la cambra legislativa madrilenya després de perdre els 26 escons que va aconseguir el 2019. Pel que fa a Vox, augmenta la presència de 12 a 13 representants. Així, Ayuso necessitarà, almenys, l'abstenció de Vox per poder governar.

Ayuso, des del balcó de la seu del PP al carrer Génova de Madrid, va dir, emocionada: «La llibertat ha triomfat a Madrid, gràcies. Llibertat, sempre, sempre» i després va recordar les víctimes de la covid. «Espero que els tavernaris hàgiu passat un bon dia. Jo també... [...] La llibertat implica que una persona pugui començar una i mil vegades de zero. Això és llibertat, i ens ho volien prendre», va afegir, i va llançar dards a Pedro Sánchez. «Espanya és una altra cosa, senyor Sánchez. Espanya comença a Madrid. Quan diem que Madrid és Espanya és perquè aquí ve el millor de cada racó a viure en pau i en llibertat», va etzibar la guanyadora de les eleccions a Madrid, acompanyada del president del partit, Pablo Casado, i davant centenars de persones.

El 2019 la victòria va ser per al PSOE, que va aconseguir el 27,31% dels vots i 37 dels 132 diputats en joc, tres més que als comicis del 2015. En segon lloc es va situar el PP, amb el 22,23% dels vots i 30 diputats, seguit de Ciutadans, amb el 19,46% i 26 escons. El quart i el cinquè lloc els van obtenir dues formacions que debutaven a les eleccions a l'Assemblea de Madrid. En concret, Més Madrid, l'escissió de Podem liderada per Íñigo Errejón, va quedar en quart lloc amb 20 diputats i el 14,69% dels vots i l'extrema dreta de Vox va assolir el cinquè lloc amb 12 diputats i el 8,88%. L'hemicicle quedava tancat amb els 7 diputats de Podem-IU, que va aconseguir el 5,6% dels vots.

Quatre anys abans, els resultats dels comicis a l'Assemblea de Madrid del 2015 donaven la victòria al PP, que aconseguia el 33,08% dels vots i els traduïa en 48 dels 129 escons que aleshores estaven en joc. Darrere, el PSOE situava 37 diputats a l'hemicicle madrileny, amb el 25,43% dels vots, seguit de Podem amb 27 (18,64%). El grup que tancava l'Assemblea era Ciutadans, amb 17 escons i el 12,25% dels vots, que irrompia per primer cop, d'aquesta manera, a la cambra legislativa madrilenya.