El Departament de Salut ja ha obert la convocatòria per començar a vacunar les persones nascudes entre el 1962 i 1971 amb la vacuna de Pfizer/BioNTech. Salut ha informat aquest dijous que la convocatòria es desenvoluparà de manera esglaonada i que es començarà per la gent de més edat, les persones nascudes el 1962 i que, per tant, ara tenen 58 o 59 anys. De fet, persones d'aquesta franja d'edat que accedeixen al web vacunacovidsalut.cat ja han pogut reservar dia i hora.

La convocatòria, però ha generat molts dubtes entre totes aquelles persones d'entre 50 i 54 anys que o bé no han rebut cap SMS o bé el web de Salut no ha acceptat la seva petició.

He d'esperar a rebre un SMS per demanar cita per vacunar-me?

No. La idea de la Generalitat és que, en les properes setmanes, enviarà progressivament SMS de convocatòria per vacunar les persones d'entre 50 i 59 anys. No obstant això, no cal que esperis a rebre citació per SMS. També pots demanar cita a través del web vacunacovidsalut.cat. Si els horaris o els punts de vacunació ja estan complets, Salut recomana tornar-ho a provar els dies següents per comprovar noves disponibilitats.

Tinc menys de 55 anys i el web no m'accepta la petició per demanar cita. Què he de fer?

Dijous al matí totes les persones de 50 a 59 anys que s'havien connectat al web de Salut van poder aconseguir cita per vacunar-se, però a mitja tarda s'ha restringit l'accés a només els nascuts entre el 1962 i el 1965. En una piulada a Twitter, el Departament de Salut va informar dijous a la tarda que l'accés per demanar cita quedava restringit a només la gent nascuda els anys 1962, 1963, 1964 i 1965. Segons fonts del Departament de Salut, totes aquelles persones que tinguin entre 50 i 54 anys podran començar a demanar cita a partir del dilluns 10 de maig.

Les persones de 40 a 49 anys, al juny

Un cop vacunats els nascuts entre el 1962 i el 1971 serà el torn de les persones d'entre 40 i 49 anys (nascuts entre 1972 i 1981). La consellera de Salut en funcions , Alba Vergés, va dir aquest dimecres que preveu que els toqui al juny, sempre que arribin les dosis previstes.