Els líders independentistes condemnats pel procés han renunciat a presentar al·legacions davant el Tribunal Suprem per defensar el seu indult, amb l'excepció de l'exconseller Santi Vila, que encara ho està meditant, segons van informar ahir fonts jurídiques.

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va ser el primer que dimecres va presentar un escrit davant el Tribunal Suprem -hores després que la sala emplacés les defenses a presentar les seves al·legacions- en el qual evitava pronunciar-se sobre l'indult argumentant que la seva prioritat és l'amnistia. Ahir al matí s'hi van sumar els presos d'ERC -Oriol Junqueras, Dolors Bassa, Raül Romeva i Carme Forcadell- i l'exconseller Carles Mundó, a qui l'indult podria afectar la condemna d'inhabilitació que se li va imposar per un delicte de desobediència.

A la tarda, també ho an decidir els exconsellers Jordi Turull i Josep Rull i l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez. Tampoc ho farà l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, ni l'exconsellera Meritxell Borràs, que com Mundó va ser condemnada solament a una pena d'inhabilitació, han afegit les mateixes fonts. El Tribunal Suprem va donar dimecres un termini de cinc dies als líders independentistes condemnats pel procés perquè al·leguin el que considerin oportú en relació a les peticions d'indult.