Ione Belarra es prepara per succeir Pablo Iglesias al capdavant de Podem després que l'encara líder dels morats anunciés ahir que abandona tots els càrrecs, segons publica 'InfoLibre'. Iglesias va fer el pas al costat al final d'una jornada electoral autonòmica de Madrid que va permetre el partit millorar els resultats de fa dos anys però no ser el revulsiu de l'esquerra al qual aspirava.

La direcció ha analitzat avui els resultats i posa fil a l'agulla per substituir el fundador del partit, que es podria materialitzar en una Assemblea Ciutadana, l'òrgan màxim de la formació, abans de l'estiu. Si finalment les bases opten per Belarra, haurà de compartir lideratge amb Yolanda Díaz, que estarà al capdavant del partit a la coalició de govern.

Cal recordar que el mateix Iglesias, que ahir apuntava a la "feminització" del partit, ha assenyalat Díaz en alguna ocasió com a candidata de Podem a les pròximes eleccions generals. Belarra, de la seva banda, ja és un pes pesant del partit, i va ser l'encarregada de substituir Iglesias al capdavant del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 quan aquest va decidir sortir del govern estatal per concórrer als comicis madrilenys.