L'aparició al cel de Bogotà d'un grup de Black Hawk, els helicòpters amb els quals els Estats Units patrullen a l'Afganistan i que l'Exèrcit colombià només utilitza per a maniobres d'assalt aeri a la selva, va posar en escena l'escalada del conflicte social en un país on han mort en set dies 34 persones, en la seva gran majoria menors de 30 anys, i més de 1.400 han resultat ferides, segons l'Institut d'Estudis per al Desenvolupament i la Pau.

La vaga contra la reforma del sistema de salut i la militarització de la protesta, entre altres demandes, es va fer present a les principals ciutats fins a altes hores de la nit de dimecres.

La crida al diàleg del president, Iván Duque, va ser ignorada i el to de les mobilitzacions contra el Govern de dretes es va repetir a tot el territori nacional: els colombians van caminar amb torxes, espelmes o banderes, van fer sonar xiulets i tambors, van cantar, van llançar consignes i fins i tot van ballar mentre van avançar per l'espai públic.

L'Orquestra Filharmònica de Bogotà va realitzar el seu «Concert de la no violència» a l'aire lliure per acompanyar les accions pacífiques.