La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha presentat aquest divendres l'escrit de qualificació del cas contra la Família Pujol, on demana 9 anys de presó per a l'expresident de la Generalitat per delictes d'associació il·lícita i blanqueig de capitals, i entre 8 i 29 per als seus set fills i per a la dona del seu primogènit, Mercè Gironés. En concret són peticions de 29 anys de presó per a Jordi Pujol Ferrusola, 17 per a Mercè Gironés, 14 per a Josep, i 8 per a Pere, Oleguer, Oriol, Mireia i Marta. També demana cinc anys de presó per als 10 empresaris investigats.

En canvi, el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha arxivat les actuacions contra Marta Ferrusola, dona de l'expresident Jordi Pujol, per "motius de salut", segons recull una interlocutòria que s'ha fet pública aquest divendres. Pedraz atén d'aquesta manera la petició de la defensa, que va demanar l'arxiu de la causa i va aportar documentació mèdica que demostra que pateix demència. La Fiscalia va demanar que se li practiqués un examen mèdic que es va dur a terme. El ministeri Fiscal va informar el jutge que no s'oposaria a l'arxiu si el jutge li traslladava els informes per poder instar la jurisdicció civil a que la incapaciti.

A la seva resolució, el magistrat indica que "com assenyala el Ministeri Fiscal cal tenir en compte les circumstàncies que concorren en el present cas i que es descriuen per la metge forense", i per tant cal "decretar l'arxiu de les diligències d'acord a l'article 779 de la Llei d'Enjudiciament Criminal".

D'aquesta manera Ferrusola deixa de constar a les actuacions per les que seran jutjats l'expresident de la Generalitat i els seus fills, acusats de delictes d'organització criminal o associació il·lícita, blanqueig de capitals, delicte contra Hisenda i falsedat documental.