El Procicat ha aprovat les noves restriccions que s'aplicaran a partir del diumenge i que estaran vigents durant 15 dies. Des del 9 de maig no hi haurà toc de queda nocturn i desapareixerà el confinament perimetral de Catalunya, però es manté la limitació a sis persones en reunions. A més, la restauració podrà obrir fins a les 23 hores, com esport i cultura; i el comerç fins a les 22.

Parcs i fires d'atraccions podran reobrir amb un aforament del 30%, tots els ensenyaments reglats recuperaran la presencialitat plena, i les activitats per a gent gran en equipaments cívics podran arribar al 50% d'aforament. Pel que fa a actes religiosos, es manté un aforament del 50% i un màxim de 500 persones, que es pot ampliar a 1.000 amb bona ventilació.

El TSJC avala restringir les reunions a sis persones

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat restringir les reunions a sis persones i la limitació del 50% en l'aforament d'actes religiosos a partir del 9 de maig, quan decau l'estat d'alarma.Pel que fa als actes i cerimònies civils, es fixa un màxim de 500 persones, o bé un miler si hi ha bona ventilació o l'esdeveniment es produeix a l'aire lliure. La resolució conté un vot particular signat per dos magistrats, però és concorrent amb la línia principal del tribunal.

La resolució subratlla que la petició ve avalada per un informe de l'Agència Catalana de Salut Pública del que es desprèn "amb claredat" que l'estat de la pandèmia, tot i mostrar signes evidents de remissió, segueix presentant elements preocupants que aconsellen evitar que la fi de l'estat d'alarma "pugui desembocar en una desescalada abrupta i incontrolada, susceptible d'invertir la corba descendent actual".

Segons el tribunal, les mesures per a les quals es demana ratificació, "en terme generals comporten un cert relaxament en comparació amb les adoptades en períodes anteriors". "La seva textura i grau d'intensitat han estat dissenyats amb el propòsit de garantir la tendència a la baixa de la pandèmia i la funcionalitat dels serveis sanitaris i hospitalaris disponibles", continua.