Coincidint amb el final de l'estat d'alarma d'aquesta mitjanit passada, des d'avui al vespre els restaurants de Catalunya podran tornar a servir sopars. Han estat gairebé cinc mesos sense poder-ho fer, tot i que encara estaran sotmesos a algunes restriccions.

Una d'elles és l'horari. Podran obrir cada dia des de dos quarts de vuit del matí fins a les onze de la nit, malgrat la desaparició del toc de queda. Bars i restaurants podran obrir els interiors i els exteriors, encara que amb un límit de quatre persones per taula. Els bars i restaurants de centre comercials, que durant molts mesos han estat tancats, podran obrir en el mateix horari que la resta d'establiments.

Tot i que ara ja es poden fer sopars en restaurants, hi ha altres mesures que es mantenen,com la limitació de trobades a un màxim de sis persones o el límit d'aforament del 50% en actes religiosos i cerimònies civils, que afecta el dret de culte. També es mantenen limitacions en els àmbits de cultura i esport, i aquestes activitats han d'acabar-se com a molt tard a les 11 de la nit. Els gimnasos que acrediten ventilació suficient poden obrir amb el 50% de l'aforament. En activitats culturals també hi ha aquest aforament màxim del 50%, amb un límit de 1.000 persones.

Pel que fa a la mobilitat, a dintre Catalunya ja estava totalment permesa i ara ja es pot entrar i sortir del territori lliurement.