Catalunya, amb la quarta onada del coronavirus en fase de control, continua millorant els indicadors i va clarament a la baixa. El risc de rebrot, que va caure ahir dels 200 punts, continua en descens avui i se situa en 191. La positivitat continua inferior al 5% (4,83%) i hi ha hagut 1.269 nous contagis en les últimes hores. Aquestes dades, fruit dels efectes positius de la vacunació, està afavorint que els hospitals comencin a notar un alleujament d’ingressos. Segons les dades actualitzades aquest dijous pel Departament de Salut, el nombre de malalts de covid hospitalitzats és de 1.227, un total de 54 menys que ahir, 410 dels quals estan greus a les UCI, 13 menys que la jornada anterior.

El grup de recerca de la UPC Biocomsc confirma aquesta millora a través de les xarxes:

La velocitat de propagació del virus (Rt) baixa a 0,84, que suposa que cada 100 infectats contagien una mitjana de 84 persones. La incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants a 14 dies (IA14) també descendeix a 227, quatre punts menys que el dia anterior. Continuant amb les xifres, el coronavirus ha causat fins avui oficialment un total de 22.046 morts, 18 de les quals s’han comunicat en les últimes 24 hores.

Amb la millora de les dades de l’epidèmia i poc més d’un mes abans perquè comenci l’estiu, el Procicat va donar ahir llum verda al protocol per a una pròxima reobertura de discoteques, l’endemà d’aprovar un altre pla perquè els creuers puguin tornar als ports catalans durant la temporada estiuenca.