Els republicans van seleccionar ahir a la legisladora Elise Stefanik com la nova «número tres» del partit en la Cambra de Representants dels Estats Units després de l’expulsió dimecres de la congressista Liz Cheney , filla de l’exvicepresident Dick Cheney, per les seves crítiques a l’expresident Donald Trump (2017-2021).

Stefanik, congressista per Nova York de 36 anys i que va ser elegida per primera vegada fa sis, es va imposar àmpliament al legislador per Texas Xip Roy en una votació que va quedar 134-46. «Estic orgullosa del suport del president Trump. És el líder més important en el nostre partit per als votants, i és important que treballem com un equip per a guanyar la majoria en 2022», va afirmar Stefanik poc abans de la votació.

Els republicans tenen com a objectiu recuperar el control de la Cambra de Representants, actualment amb majoria demòcrata, en les eleccions legislatives del pròxim any.

Purga interna

D’aquesta manera l’expresident aconsegueix col·locar a una estreta aliada en el lideratge del Partit Republicà en el Congrés, després de la guerra interna oberta per Cheney en refutar les denúncies infundades de Trump que va haver-hi un frau en els comicis presidencials de novembre passat que van donar com a guanyador a l’actual mandatari estatunidenc, el demòcrata Joe Biden. «Enhorabona a Elise Stefanik pel seu gran i aclaparadora victòria. Els republicans en la Cambra estan units i el moviment per tornar a fer a Amèrica gran de nou», va assenyalar Trump en un comunicat, en al·lusió al seu lema de campanya.