Els bombardejos de represàlia israelians de la matinada d’ahir sobre Gaza van causar la mort d’almenys 42 persones, entre elles 10 nens i 12 dones, elevant la xifra total de morts des de l’inici de l’escalada a almenys 188, mentre segueix l’intercanvi de foc entre les milícies i Israel.

Les més de quaranta víctimes mortals «són totes civils» i hi ha almenys 50 ferits, «en la seva majoria dones i nens», afectats per un bombardeig contra cinc edificis del barri Rimal de la ciutat de Gaza que l’Exèrcit israelià va atacar «sense previ avís», va denunciar el portaveu del Ministeri de Sanitat de Gaza, Ashraf Al-Qedra.

Els serveis d’emergències de l’enclavament van buscar durant hores dotzenes de persones atrapades entre les runes dels immobles atacats, va afegir Sanitat. Un portaveu de l’Exèrcit hebreu va explicar que s’està revisant l’incident.

Els atacs aeris de la matinada d’ahir sobre la ciutat de Gaza van ser els més intensos des de l’inici de l’escalada i es van centrar en gran mesura sobre el veïnat de Rimal, a la part oest de la ciutat, segons van explicar testimonis sobre el terreny.

Els atacs israelians van consistir en 50 bombardejos en menys de 15 minuts i van incloure la residència del líder del grup islamista Hamàs a l’enclavament, Yahya Sinwar, que no estava a l’habitatge.

Des que dilluns passat, quan es va iniciar l’escalada, Israel ha atacat més de 650 objectius de la franja en resposta al llançament de 2.900 coets cap a territori israelià per part de milicians de Hamàs i la Gihad Islàmica. Segons va denunciar l’Exèrcit israelià, és l’onada de llançament de coets des de Gaza més intensa que el país ha patit a la seva història, amb un percentatge de llançaments més alt que les guerres de 2014, 2012 o 2008-09.

Deu persones han perdut la vida a Israel, entre elles vuit per impacte dels projectils palestins i dues dones que van caure quan corrien a refugiar-se. Paral·lelament, més de 270 israelians han resultat ferits.

Al respecte, el secretari general de l’ONU, António Guterres, va començar la reunió extraordinària d’ahir del Consell de Seguretat de l’ONU sobre la crisi al Pròxim Orient amb una nova crida al cessament «immediat» dels combats entre Hamàs i Israel.