L’ofensiva israeliana a Gaza ha entrat en la segona setmana amb un balanç d’almenys 200 palestins morts, mentre que el primer ministra israelià, Benjamin Netanyahu, compleix la seva promesa d’intensificar els atacs. Cada hora, tres nens resulten ferits pels bombardejos israelians a la Franja, segons Save The Children. Israel presumeix d’haver destruït els túnels de Hamas, i l’Agència de l’ONU per als refugiats palestins ha habilitat 40 de les seves escoles per acollir més de 34.000 refugiats. «No n’hi ha prou», va advertir el primer ministre palestí, Mohammad Shtayyeh, davant l’absència d’accions més concretes per part de la comunitat internacional.

«Nacions Unides ha d’emetre una resolució que descrigui totes aquestes accions com a il·legals i il·legítimes contra el poble palestí», va afirmar Shtayyeh, que va exigir sancions contra Israel. Hady Amr, l’enviat nord-americà per mediar amb les parts, es va reunir ahir amb representants palestins després de fer-ho diumenge amb els israelians. «La meva Administració continuarà involucrant palestins i israelians i altres socis regionals per treballar per arribar a una calma sostinguda», va prometre el president nord-americà, Joe Biden. Egipte està jugant un paper central en la recerca d’un alto el foc. Segons un diplomàtic egipci, els mediadors compten que l’Administració Biden pressioni Israel per aturar l’ofensiva i afirmen que hi ha expectatives d’acord en les pròximes 48 hores.

Almenys 200 palestins han mort, entre els quals hi ha 58 nens, pels bombardejos israelians a la Franja de Gaza. Més de mil persones, inclosos 366 menors, han resultat ferides. «Quantes famílies més necessiten perdre els seus éssers estimats abans que la comunitat internacional actuï?», va lamentar Jason Lee, director de Save the Children a Palestina. «Les famílies de Gaza i el nostre personal ens diuen que estan en un punt de ruptura, que viuen a l’infern sense cap lloc on buscar refugi i aparentment sense un final previst», va denunciar Lee. En una cruel tècnica, Israel bombardeja durant tota la nit impedeix dormir a una població ja prou castigada.

D’altra banda, l’única central elèctrica de l’enclavament està en risc de quedar-se sense combustible. Gaza pateix talls d’energia diaris d’entre vuit i dotze hores. Els atacs aeris han danyat les línies de subministrament i la destrucció impedeix l’arribada del personal a les àrees afectades. Els bombardejos contra hospitals, escoles i edificis residencials amenacen el futur de Gaza.