L’exdirector general de la Fundació La Caixa Jaume Giró serà el conseller d’Economia del nou Govern de Pere Aragonès. Segons han confirmat a aquest diari fonts coneixedores, Junts per Catalunya li ha ofert el càrrec, que en aquest cas estaria desvinculat de la vicepresidència de l’Executiu després de la renúncia d’Elsa Artadi a ocupar les dues responsabilitats. Segons ha avançat el diari ‘Ara’, Giró hauria acceptat la proposta del partit de Carles Puigdemont.

L’exdirectiu de CaixaBank va ser un dels homes forts de la candidatura de Joan Laporta a la presidència del Barça, però va declinar integrar-se a la junta directiva del club després de la victòria en les eleccions del març.

Fa 30 anys que treballa en el sector de la comunicació corporativa i la gestió empresarial. Fins al desembre del 2019 va ser director general de la Fundació La Caixa i membre del comitè estratègic d'inversions de Criteria. Prèviament, havia treballat com a director general de Comunicació i Gabinet de Presidència a Repsol i a Gas Natural.

Actualment dirigeix la seva pròpia consultora de comunicació, Giró Consultans, i és també l'editor del 'The New Barcelona Post', un portal d'informació empresarial, cultural i social.

Història

Giró va néixer a Badalona el 1964. Es va graduar en Ciències de la Informació a la Universitat de Navarra i en Administració i Direcció d'Empreses el 1993 a l'ESADE Escola de Negocis. Durant la seva època universitària, va treballar en el departament d'Opinió Pública, amb el catedràtic José Luis Dader, va col·laborar amb el diari La Vanguardia i el Diari de Navarra i més endavant, el 1987, es va incorporar a l'agència de notícies Europa Press com a redactor, on va ser responsable de la Secció d'Economia a Barcelona.