El Govern del Regne Unit i els dos fills de la difunta princesa Diana, Guillerm i Enric, han expressat consternació pels enganys que van portar Lady Di a acceptar la cèlebre entrevista que es va televisar el 1995 i han qüestionat el paper que hi va tenir la BBC.

La radiotelevisió pública va encarregar a Lord John Dyson una investigació interna sobre les circumstàncies de l’entrevista, que van seguir gairebé 23 milions d’espectadors i en la qual Diana va parlar de les suposades infidelitats del seu marit, el príncep Carles, amb Camilla Parker.

La investigació, les conclusions de la qual es van conèixer dijous, avala les denúncies de la família Spencer, que sempre havia mantingut que el periodista, Martin Bashir, se’ls va acostar amb documents falsos per mirar de guanyar-se la seva confiança.

«Òbviament, estic preocupat per les conclusions de l’informe de Lord Dyson», ha reconegut el primer ministre, Boris Johnson, que espera que la cadena pública faci tot el possible «per assegurar que no torni a passar res semblant», segons recull ‘The Guardian’. El primogènit de Diana i Carles, Guillerm, ha dit que «sobretot està afligit» després de constatar que van enganyar la seva mare, malgrat que no creu que tot sigui a causa d’»un periodista deshonest» i també ha assenyalat la direcció de la BBC que «va mirar cap a una altra banda». El duc de Cambridge ha afirmat en una declaració que els enganys van afectar «significativament» el que va dir la seva mare davant les càmeres i també la va influir quan va augmentar la seva «paranoia».