Entitats i agents econòmics de Barcelona i Catalunya han convocat un acte a Esade per al 2 de juny per demanar un acord per a l’ampliació de l’aeroport del Prat, segons va informar ahir Foment del Treball. L’acte es va concretar dijous al vespre en una trobada a la seu de la patronal i compta amb el suport de 35 entitats com la Cambra de Barcelona, el Barcelona Tech City, el Mobile World Capital, el Cercle d’Economia, el Círculo Ecuestre, el RACC, ESADE i la UFEC. Fa unes setmanes, el president d’Aena, Maurici Lucena, va demanar a les administracions i agents econòmics catalans que fessin saber abans de l’estiu si estaven d’acord en ampliar 500 metres la tercera pista i la construcció de la terminal satèl·lit.

Aquestes són dues actuacions que Lucena sempre ha vinculat per convertir l’aeroport en un hub internacional, ja que considera que no té sentit la construcció de la terminal satèl·lit si no s’amplia la tercera pista per facilitar l’operativa a les grans aeronaus. Lucena va explicar que Aena estava disposada a invertir 1.700 milions d’euros per a aquestes actuacions a repartir en els anys següents i que en cas que s’optés per no ampliar la infraestructura no es podria tornar a plantejar aquesta opció fins a la dècada que ve. En aquest sentit, el Consell de Ministres té previst aprovar el DORA 2022-2027, on s’inclourien aquests treballs, al setembre.

En una roda de premsa la setmana passada, el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, va demanar un gran pacte institucional per consensuar un posicionament a favor de l’ampliació de l’aeroport del Prat i ja va avançar que en els propers dies es reuniria amb els agents econòmics com patronals, Cambra de Comerç i altres entitats per abordar aquesta qüestió.

De moment, la possible ampliació de l’aeroport del Prat ha aixecat reaccions en contra, entre d’altres, del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i de l’Ajuntament de Barcelona, que l’altre dia va aprovar un text en contra a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat pel seu cost mediambiental. La Cambra demana a Aena consolidar l’aeroport com a hub intercontinental

Ahir la Cambra de Comerç de Barcelona i Aena es van reunir en el marc de les trobades que Lucena manté amb institucions i agents econòmics. La presidenta de la Cambra, Mònica Roca, va traslladar a Aena la necessitat de treballar per consolidar l’Aeroport de Barcelona com a ‘hub’ intercontinental i donar continuïtat al Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries.