El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha pres possessió del seu càrrec aquest dilluns a la tarda en un acte sobri al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat. El seu antecessor, Quim Torra, li ha imposat la medalla del president davant d'una quarantena d'assistents a l'acte, entre les quals hi havia la presidenta del Parlament, Laura Borràs; el president d'ERC, Oriol Junqueras; el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez; el president d'Òmnium, Jordi Cuixart; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. També s'ha pogut seguir la cerimònia des del Saló Sant Jordi a través d'una gran pantalla.

Aragonès ha arribat cap a les 20.15 del vespre a Palau, on ha estat rebut per la formació de gala dels Mossos d'Esquadra i el major del cos, Josep Lluís Trapero. Ha volgut fer un homenatge a l'expresident de la Generalitat Lluís Companys i als servidors públics que han fet front a la pandèmia de covid-19. Per això, ha deixat un clavell sobre la llamborda Stolpersteine que es va posar a l'entrada del Palau i s'ha trobat amb un grup de treballadors que ha treballat activament contra el coronavirus els darrers mesos.

Discurs de presa de possessió de Pere Aragonès com a president de la Generalitat

Discurs de presa de possessió de Pere Aragonès com a president de la Generalitat

Ja al Pati dels Tarongers, al pis superior, Borràs ha llegit el decret de nomenament després que el Parlament investís Aragonès divendres amb 74 vots a favor de 135 i seguidament Torra li ha col·locat la medalla i ell ha promès el càrrec "d'acord amb la voluntat popular de la ciutadania de Catalunya" representada al Parlament.

Malgrat la senzillesa de la cerimònia, el president ha volgut donar protagonisme a veus joves i per això hi han actuat el grup Ginestà, que ha tocat 'Estimar-te com la terra', i Magalí Sare i Manel Fortià, que han interpretat 'Els Segadors', l'himne de Catalunya. A banda de les autoritats, han acompanyat Aragonès alguns membres de la seva família, com la seva esposa, Janina Juli, i la seva filla, Clàudia.