Catalunya s’apropa als 3 milions de vacunats amb la primera dosi contra la Covid, xifra que aconseguirà a finals de setmana, i baixa dels 600 contagis diaris, en un moment en el qual creix l’acceptació d’AstraZeneca, triada pel 87% dels treballadors essencials que han completat la pauta.

Els indicadors epidèmics milloren a Catalunya, que ha aconseguit baixar dels 600 contagis diaris i ja és a punt de baixar del llindar de risc alt de rebrot, mentre segueix disminuint el nombre de pacients amb Covid ingressats als hospitals. Segons les dades actualitzades ahir pel Departament de Salut, avui hi ha un total de 776 pacients amb Covid ingressats als hospitals catalans, 4 menys que el dia anterior, dels quals 270 són a l’UCI, dos menys que dijous, una xifra de pacients greus tan baixa que no es donava des del 18 d’octubre del 2020.

El risc de rebrot de la pandèmia (EPG), que mesura el seu creixement potencial i que havia repuntat en els últims dies, ha caigut fins als 108 punts i ja és a punt de baixar dels 100, el llindar que indica que el risc alt passa a moderat, mentre que la velocitat de propagació (Rt) es manté com ahir, en 0,96.

La vacunació avança i ja són 2.819.674 catalans (el 36% de la població) els que tenen una vacuna posada i 1.341.880 la pauta completa (17,1%). El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i el president del FC Barcelona, Joan Laporta, va visitar ahir el punt de vacunació instal·lat a la Sala Berlín del Camp Nou, que va entrar en funcionament dijous i que immunitzarà unes 2.500 persones setmanals, durant tres setmanes. Aragonès va indicar que aquest espai dóna l’oportunitat de «conscienciar la ciutadania» que la vacunació és important: «Tots els que tinguin dubtes, que no en tinguin, que es vacunin. Ens protegeix a nosaltres i al nostre entorn», va dir el flamant president.