Felip VI protagonitzarà tres visites a Catalunya en amb prou feines dues setmanes amb la incògnita de quina serà la postura institucional del nou Govern d'ERC i Junts cap a la Corona en l'etapa de diàleg que el govern de Pedro Sánchez aspira a obrir amb la Generalitat.

El Cercle d'Economia ha convidat el rei a inaugurar a Barcelona la seva reunió anual el proper dia 16, que clausurarà Sánchez dos dies després, un fòrum que se centrarà en la reconstrucció econòmica i empresarial davant la greu crisi econòmica i social. El 27 i 28 de juny, Felip VI tornarà a la capital catalana per a l'estrena del Mobile World Congress (MWC), una cita a la qual sempre assisteix i que l'any passat es va cancel·lar a les portes que esclatés la pandèmia. El monarca completarà els seus desplaçaments, aquesta vegada al costat de la reina Letizia i les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia, per assistir a la cerimònia de lliurament dels premis de la Fundació Princesa de Girona l'1 de juliol.

L'organització encara no ha confirmat si la gala tornarà a celebrar-se a Barcelona, davant les traves que troba per fer-ho a Girona pel rebuig del seu consistori a la figura del rei. Aquesta cita, que el 2020 també es va suspendre, es comprimirà en un dia, quan en altres edicions s'ha desenvolupat en dues jornades.