La Cambra de Comerç de Barcelona va lamentar que la Generalitat no treballi en l’elaboració d’uns pressupostos per al 2021 i ha avisat del risc d’oblidar les «necessitats» provocades per la pandèmia. «Jo pensava que hi havia prou temps per afanyar-se a fer uns comptes i aprovar-los dins el 2021», va assegurar la presidenta de la corporació, Mònica Roca.

En matèria d’infraestructures, Roca creu que el Govern finalment «s’avindrà» a defensar l’ampliació de l’aeroport de Barcelona–El Prat perquè «s’imposarà el sentit comú». La presidenta de la Cambra va subratllar la importància de la inversió i va assegurar que té un «cost d’oportunitat immens» en llocs de feina, augment del PIB i els tipus de visitants.

Roca va lamentar que no hi hagi pressupostos el 2021, després que el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, anunciés dijous que el Govern descarta aprovar una llei de pressupostos per a aquest any i aposta per treballar directament per als comptes del 2022.

Roca va recordar que els pressupostos actuals van estar aprovats abans de l’esclat de la crisi sanitària i va advertir del risc que els pròxims comptes no tinguin en compte les «necessitats» provocades per la pandèmia.