La fiscalia demana quatre anys de presó i 14.400 euros de multa per a l'exresponsable d'informàtica i sistemes de Mediapro, Robert C.B, i el directiu Bonus Sports Marketing (BSM), Joan Carles R.F., per presumptament espiar els correus electrònics del propietari de la productora audiovisual, Jaume Roures. El ministeri públic els atribueix un delicte continuat de descobriment de secrets d'empresa. L'acusació particular exercida per Roures demana la mateixa multa, però cinc anys de presó per a l'informàtic, i una indemnització de 100.000 euros que destinaria al Casal d'Infants del Raval. La denúncia es va dirigir també contra l'expresident del Barça Sandro Rosell, que va ser fundador de BSM i que finalment va ser exculpat.

Robert C. treballava a Mediapro des del 2001 i va ser acomiadat el 2011 arran d'aquests fets ara jutjats. Juntament amb la seva esposa administrava una empresa informàtica que, alhora, facturava serveis professionals al FC Barcelona i a BSM. Quan va ser acomiadat de Mediapro va ser contractat com a director d'informàtica i tecnologia del Barça, en l'època en què Rosell n'era el president. L'altre acusat va ser el gerent de Mediapro del 2000 al 2006 i després va passar a dirigir BSM, competència de Mediapro, i també va dirigir l'àrea de seccions esportives del Barça.

Segons l'escrit de la fiscalia avançat per 'El Periódico' i el de l'acusació particular, als quals ha tingut accés l'ACN, almenys entre el 10 de juliol del 2009 i el 13 de juliol del 2011, Robert C., "actuant a petició i de comú acord" amb Joan Carles R., va accedir, "de manera sistemàtica" i sense consentiment, al correu electrònic professional de Roures i va copiar els missatges que l'executiu de Mediapro enviava o rebia d'entitats i persones "relacionades amb el seu àmbit professional". Aquests e-mails anaven a parar, segons les acusacions, a la safata d'entrada del correu de Joan Carles R., a qui li interessaven les comunicacions sobre l'activitat de Mediapro perquè la seva empresa es dedicava, almenys en part, al mateix sector de màrqueting esportiu.

Els correus interceptats es referien a treballs publicitaris, a aspectes relacionats amb el negoci televisiu de Gol TV, canal de Mediapro, treballs publicitaris, als tractes del grup amb entitats financeres, a litigis amb Sogecable i Audiovisual Sport sobre els drets de la Lliga espanyola, al concurs de creditors de Mediapro i a assumptes vinculats a contractes de drets audiovisuals com els del Barça. Segons els pèrits, s'han trobat almenys 118 correus interceptats amb informació relativa a la vida privada de Roures com àpats amb amics, assistència a lliuraments de premis, converses privades amb els seus socis o comunicacions personals amb terceres persones. Els que afecten la intimitat de Roures serien almenys 16, i els que afecten el secret empresarial, almenys 24 més.

Per a aquesta operació, l'informàtic havia instal·lat el servidor de BSM, del qual s'ocupava de fer-ne el manteniment, en els equips informàtics amb els que treballava a les oficines de Mediapro. La trama es va destapar l'octubre del 2011 quan Roures va rebre un correu anònim amb els missatges interceptats. Poc després l'informàtic va ser acomiadat.