Un total de 44.606 persones han rebut donacions de sang a Catalunya el 2020, i 7.100 eren pacients amb covid-19, la qual cosa suposa un 15% de les transfusions, segons va informar ahir el Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

En un comunicat, l’entitat va explicar que la transfusió de sang ha estat vital per als casos en els quals la covid-19 va desestabilitzar les patologies que ja tenien alguns pacients, com les anèmies. Entre aquests casos, el Banc de Sang va recordar el d’Íngrid Ruiz, de 24 anys, a qui el contagi del virus li va desencadenar una pneumònia greu, coàguls a les artèries i hemorràgies al pulmó, i va necessitar múltiples transfusions de sang.

Davant el context de la pandèmia, el Banc de Sang va manifestar que es necessiten més donacions per garantir els tractaments i recuperar les intervencions que van deixar si es fes per l’arribada de la covid-19.

Segons l’entitat, ara els centres sanitaris requereixen 1.000 donacions diàries de sang, mentre que el 2019 la xifra se situava en 800.

Per recuperar l’activitat i augmentar les donacions, el Banc de Sang celebrarà el Dia Mundial del Donant de Sang, dilluns, 14 de juny, una jornada d’homenatge al Parlament de Catalunya sota el lema «Hem estat, som i serem imprescindibles».