La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va destacar ahir que tant la Unió Europea (UE) com el Regne Unit han «d’aplicar allò acordat» sobre el Brexit i va ressaltar que «hi ha una unitat total» en el bloc respecte aquest punt.

Von der Leyen, que va manifestar que la UE «vol les millors relacions possibles amb el Regne Unit», va fer referència a les creixents tensions al voltant de l’aplicació de el protocol relatiu d’Irlanda de Nord.

«L’Acord de Divendres Sant i la pau a l’illa d’Irlanda són fonamentals. Negociem un protocol que preserva això, signat i ratificat pel Regne Unit i la UE», va recordar a través d’un missatge publicat en el seu compte de Twitter abans d’una trobada amb el primer ministre britànic, Boris Johnson, en el marc de la cimera de l G7.

Les paraules de Von der Leyen van arribat hores després que el president de França, Emmanuel Macron, demanés a Johnson que respecti «la paraula donada» pel que fa el Brexit.

Per la seva banda, el premier britànic va reclamar «compromís a totes les parts» sobre els acords a Irlanda de Nord i va traslladar el seu «desig de pragmatisme» i la necessitat de preservar l’Acord de Divendres Sant».