La Comissió de Salut Pública, en la qual es troben representades totes les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, ha aprovat aquesta tarda la vacunació de tres nous grups, que comprenen des dels 39 als 12 anys. Segons ha informat el Ministeri de Sanitat, gràcies a la major disponibilitat de vacunes en aquestes pròximes setmanes, la situació epidemiològica actual i l’entrada de l’estiu, es podrà anar solapant la vacunació de diferents grups, mantenint l’ordre d’edat descendent.

En concret, han previst tres nous grups de vacunació contra la covid-19: l’11, el 12 i el 13. El grup 11 estarà format per persones d’entre 30 i 39 anys, el 12 entre 20 i 29 anys i el 13 entre 12 i 19 anys.

No obstant, i malgrat les informacions que apuntaven que s’abordaria la possible eliminació de l’obligatorietat de mascaretes en exteriors, Sanitat i les comunitats autònomes no han abordat aquest assumpte durant la reunió. «No s’ha tractat. No hi ha data», han precisat fonts ministerials a Europa Press.

D’altra banda, Sanitat ha informat que, tenint en compte la major disponibilitat de vacunes en aquestes pròximes setmanes, la situació epidemiològica actual i l’entrada en el període estival, i per qüestions organitzatives i de factibilitat, «es podrà anar solapant la captació de diferents grups, mantenint l’ordre d’edat descendent». En qualsevol cas, ressalten que «és fonamental insistir en la captació de les persones de 40 i més anys que no s’han vacunat encara».

En la Comissió de Salut Pública també s’ha informat de la feina que s’està fent per actualitzar l'Estratègia de detecció precoç, vigilància i control de covid-19, document que es portarà a votació en la pròxima reunió.

Un altre dels temes dels quals s’ha tractat en la Comissió de Salut Pública és de la necessitat de prioritzar la vacunació d’adolescents a partir de 12 anys que pertanyin als grups 1, 4 i 7 (grans dependents i condicions de molt alt risc), després de l’aprovació de la vacunació per a aquest grup d’edat el 31 de maig passat.