La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha avançat que el seu departament portarà al Parlament dues lleis. La primera serà la llei d'embalatges per reduir els plàstics d'un sol ús i recuperar la cultura d'envasos reutilitzables. I la segona, la llei de residus per "regular públicament la brossa des d'una mirada d'economia circular". Així ho ha explicat al ple del Parlament en el marc d'una pregunta oral. Segons Jordà, Catalunya va ser pionera en reduir bosses de plàstic d'un sol ús i ara ho ha de tornar a ser reduint "embalatges absurds que passen a ser residus automàticament".

"Catalunya ha de fer un pas ferm i molt decidit cap al residu zero. Prou usar i tirar, embalatges innecessaris, prou gots, plats i bastonets de plàstic. És molt més net qui menys embruta", ha afegit.

De fet, segons ha recordat, coberts i plats, remenadors de begudes, bastonets de les orelles, palles o recipients de plàstic per a aliments tenen els dies comptats. Tal com estableix Brussel·les, d’aquí un mes, el 3 de juliol, quedarà prohibida la venda de qualsevol producte de plàstic d’un sol ús.

Pel que fa a la segona llei que el seu departament vol portar al Parlament, Jordà ha destacat que es tracta de regular públicament la brossa des d'una mirada d'economia circular i "aprofitar la fracció orgànica per convertir-la en un actiu".