El Departament de Salut ha anunciat que ja ha obert el calendari de cites per a la vacunació de la franja d'edat d'entre 35 i 39 anys. Fa només una setmana que es va obrir la franja d'entre 40 i 44 anys. La Comissió de Salut Pública va aprovar aquesta setmana que es pugui solapar la vacunació contra la covid-19 dels grups d'edat que queden per vacunar, els de 30-39, 20-29 i 12-19. Argumenta que atesa la major disponibilitat de vacunes en les pròximes setmanes, la situació epidemiològica actual i per una qüestió organitzativa ara que s'entra en el període estival, es podrà anar solapant la vacunació dels diferents grups mantenint l'ordre d'edat descendent.

La mesura l'ha anunciat des d’Alcarràs, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, acompanyat de la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, qui ha destacat que “s'ha obert perquè les vacunes estiguin on han d’estar, al braç de les persones”.

Argimon ha remarcat que Alcarràs és la primera sortida territorial que realitza "en una zona que va patir molt i en un sector que també va patir molt i per aquest motiu tenia especial interès en comprovar de primera mà totes les accions que hi estem fent a nivell sanitari i social".

El conseller ha subratllat que “les dades van millorant a poc a poc i la incidència va disminuint. Hi ha menys malalts ingressats als centre hospitalaris, ja sigui a les UCI o a les plantes convencionals”. Tot i això, ha alertat d’un punt de tensió, la variant Delta. "Cada vegada agafa més camí. Ara la tenim al voltant del 20% a Catalunya. Això vol dir que entre dues i quatre setmanes serà la variant dominant a Catalunya”. També ha indicat que "no ens quedarem en aquesta variant. N’apareixerà alguna altra. És un indicatiu que la pandèmia no ha acabat. Hem d'anar normalitzant la vida, però no ha acabat".

Precisament, Carmen Cabezas ha anunciat que s’avança d’11 a 10 setmanes la programació de les segones dosis d’Astrazeneca per a les persones nascudes entre els anys 1952 i 1961, és a dir, les persones d’entre 60 i 69. Cabezas ha explicat que “és molt important amb la variant Delta tenir les dues dosis administrades” i ha remarcat que “en aquesta campanya de vacunació estem notant en directe els efectes de les vacunes d'una manera claríssima amb menys ingressos a les UCI i disminució de morts en les persones amb més risc".

La secretària de Salut Pública també ha remarcat que ara mateix un 88,7% de les persones de 60 o més anys han començat la vacunació i un 85% de les persones de 50 o més: "En les edats avançades més cobertura i en les altres franges anem avançant". També ha assenyalat que ja s’han administrat més de 3,5 milions de vacunes en primera dosi (el 45,1% de la població) i més de 2 milions amb pauta completa, el 27,6% de la població.