El vol espacial Shenzhou-12 amb els astronautes xinesos Nie Haisheng, Liu Boming i Tang Hongbo s'ha enlairat aquest dijous amb èxit per començar la primera missió tripulada durant la construcció de l'estació espacial de la Xina.

Nie Haisheng, Liu Boming i Tang Hongbo dins del coet xinès EFE

Aproximadament a les 6:30 hores (hora local), la tripulació s'ha posat en òrbita en una missió que durarà tres mesos, segons informa l'agència Xinhua.

La nau espacial Shenzhou-12 realitzarà una trobadaamb el mòdul central de l'estació espacial Tianhe i formarà un complex amb Tianhe i la nau de càrrega Tianzhou-2.

S'espera que els astronautes de Shenzhou-12 estableixin un nou rècord en la durada de les missions espacials tripulades de la Xina.

La seva feina és més complicada i desafiadora que la de les missions tripulades anteriors, ha dit el director de la CMSA, Hao Chun.

L’agència té previst realitzar 11 llançaments –quatre dels quals, tripulats– per portar dos mòduls més a la Tiangong, que pesarà en total unes 70 tones. Segons l’agència estatal Xinhua, l’estació espacial orbitarà la Terra a una altitud d’entre 340 i 450 quilòmetres, i està dissenyada per durar uns 10 anys, tot i que experts citats per l’agència confien que amb el manteniment adequat pugui aguantar més de 15 anys.

La Xina ha realitzat fins ara sis missions espacials tripulades, l’última entre l’octubre i el novembre del 2016 amb els dos tripulants de la càpsula Shenzhou-11, que van realitzar una sèrie d’experiments durant un mes al laboratori orbital Tiangong-2.