El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va anunciar ahir la creació d’una unitat contra els delictes l’odi dels Mossos d’Esquadra per combatre aquest tipus de discriminacions i de vulneració de drets. Elena va donar a conèixer la creació d’aquesta unitat especial en resposta a una interpel·lació d’ERC en el ple del Parlament, en la qual també va explicar que es crearà també una oficina especialitzada en l’atenció a les víctimes de delictes d’odi.

Segons Elena, l’objectiu principal que s’ha marcat el seu departament és «reduir els delictes», però també vol treballar en «la sensibilització» social a fi que les conductes discriminatòries es denunciïn, cosa que inclou la necessitat de fer «pedagogia».

«Cal sensibilitzar i actuar», va explicar Elena, que va alertar contra el perill de la «victimització secundària», és a dir, que s’obligui la víctima a «haver d’explicar una vegada i una altra» l’episodi de discriminació que hagi sofert.

Sobre la unitat especial de delictes contra l’odi, va precisar que inicialment comptarà amb una quinzena d’agents de la policia catalana i que la seva intenció és que pugui entrar en funcionament al més aviat possible.

Joan Ignasi Elena va recalcar que desitja «treballar en la idea de seguretat pública per ajudar les persones més vulnerables i que pateixen discriminació», així com en el compromís d’«acompanyament de les víctimes».