Al mes de maig a causa de les eleccions madrilenyes i ara ca causa del debat sobre els indults als condemnats del procés, el PSOE continua resistint l’avanç del PP i manté un avantatge de 3,5 punts en estimació de vot, segons el baròmetre del mes de juny del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS).

La distància s’ha reduït un punt en l’últim mes, en què els socialistes, que han obtingut el 27,4%, han cedit mig punt als populars, que ara s’han situat en el 23,9%.

El treball de camp es va portar a terme en plena polèmica per la possibilitat de concedir indults als condemnats pel procés.

L’enquesta del mes de maig, que es va fer després de les eleccions autonòmiques que es van portar a terme a la Comunitat de Madrid, ja havia col·locat el PSOE en la seva cota mínima de tota la legislatura, i ara el partit de Pablo Casado redueix encara més les diferències que es mantenen entre els dos partit.

La mostra, que va ser elaborada entre els dies 2 i el 15 de juny, estableix que Vox perdria set dècimes i es quedaria en el 13%, mentre que Unides Podem, ara ja sense Pablo Iglesias com a líder, creixeria amb força del 10,4 al 12%.