El Ministeri de Salut d’Israel ha fet alguns passos enrere i ha tornat a imposar l’ús de les mascaretes en algunes zones. Dos nous brots de covid en dues escoles són els responsables d’aquestes mesures, només cinc dies després que s’aixequés l’obligació de portar-la a tot el país.

Des d’ahir, les regions de Modiin-Maccabim-Reut i Binyamina tornen a utilitzar les mascaretes tant en interiors com en exteriors per poder controlar els brots i evitar que s’estenguin. Israel ha estat un dels primers països a retirar les restriccions i, en pocs dies, han hagut de tornar en algunes zones a implantar les mesures de nou.

En 24 hores, el Ministeri de Salut va notificar ahir 46 nous casos de coronavirus, amb un total de 839.837. La part positiva és que gairebé 5,5 milions de persones a Israel han rebut almenys una dosi de la vacuna.

La mascareta es va retirant a diferents països a mesura que avança la vacunació. A l’Estat espanyol deixarà de ser obligatòria a l’aire lliure dissabte que ve, 26 de juny.