La revetlla de Sant Joan ha esdevingut una nit llarga pel cos de Bombers de la Generalitat. Els efectius han treballat entre les vuit del vespre de dimecres i les vuit del matí d'aquest dijous en un total de 38 avisos a les comarques de l'àmbit de la Catalunya Central per incidents relacionats amb la revetlla de Sant Joan. Al Bages s'han registrat 8 avisos, principalment relacionats amb incendis diversos i també de vegetació.

A l'Anoia s'han efectuat 11 serveis, a l'Alt Urgell 13 i a la Cerdanya i el Moianès el cos dels bombers han intervingut en 3 incidències respectivament. El Berguedà ha estat l'única comarca que no ha registrat cap incidència.

En total, a tot el territori català, s'han atès 763 avisos, en la majoria de casos per sufocar incendis de contenidors, papereres i mobiliari urbà.

Serveis a tot Catalunya

Per territoris, el volum de serveis s'ha concentrat a l'àrea metropolitana de Barcelona. La majoria d'avisos han arribat del Baix Llobregat (112), el Barcelonès (103), el Maresme (79), el Vallès Occidental (90) i el Vallès Oriental (65). A més dels incendis originats en el marc de la revetlla, els Bombers han actuat també en dos incendis a dues fàbriques de Sant Feliu de Llobregat i Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental).

Entre els serveis més destacats hi ha la crema d'una banyera d'hidromassatge a Palafolls (Maresme), en un habitatge del carrer de la Roureda. Totes les persones que hi havia a l'habitatge han resultat il·leses i, de fet, ells mateixos han pogut apagar el foc abans de l'arribada dels Bombers, que han revisat l'espai perquè no hi quedessin punts calents.

A Cassà de la Selva (Gironès) destaca un incendi de diversos contenidors que ha afectat la façana i les persianes d'un centre de rehabilitació del carrer del Suro. També a Vic un vehicle ha cremat totalment i les flames han afectat una façana al carrer de Molí d’en Saborit. Contenidors i vehicles també han cremat a Terrassa. Incendis en diferents punts de la ciutat han cremat un total de set contenidors que han acabat afectant quatre vehicles propers.

Al marge de la revetlla, la passada nit també han cremat bales de paper i cartró en una planta de reciclatge de Sant Feliu de Llobregat i unes piles de paper premsat a una fàbrica de cartró a Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental). A Sant Feliu el foc ha cremat 400 metres quadrats i els Bombers hi ha destinat onze dotacions. L'alerta s'ha rebut prop de les dues de la matinada i el foc ha quedat extingit pels volts de les cinc. A Palau-solità i Plegamans els Bombers hi ha destinat 10 dotacions.

5.256 trucades al 112

El telèfon d'emergències 112 ha atès durant la revetlla 5.256 trucades, sobretot de l'àrea metropolitana de Barcelona. Barcelona és el municipi que ha originat més trucades (1.955), seguit de Badalona (236), l’Hospitalet de Llobregat (233), Terrassa (125), Sabadell (117), Mataró (95) i Lleida (91).

Per comarques, hi ha hagut 2.533 trucades del Barcelonès, el 53,8% del total. Des del Vallès Occidental s'han fet 512 (10,9%), 423 (9%) des del Maresme, 397 (8,4%) des del Baix Llobregat, 182 (3,9%) des del Vallès Oriental, 177 (3,7%) des del Tarragonès i 176 (3,7%) des del Baix Empordà. En comparació amb l'any passat, les trucades han estat enguany un 27,7% més que el 2020.

El tipus d'incident que ha generat més trucades han estat els incendis, amb 2.930 trucades, mentre que els actes d'incivisme han provocat 1.551 trucades. També h'hi ha hagut 293 per agressions i 211 per demanar assistència sanitària. Pel que fa a Protecció Civil, el servei s'ha tancat sense incidents importants.

Sense accidents mortals a la xarxa viària

Pel que fa al trànsit, el Servei Català de Trànsit informa que entre les tres de la tarda de dimecres i les vuit del matí d'aquest dijous no hi ha hagut cap accident mortal en zona interurbana. En canvi, en relació a la mobilitat, en l'operació sortida de dimecres sí que hi va haver diverses retencions i incidències a diferents punts de la xarxa.

El més destacat van ser les cues a l'AP-7, en tots dos sentits. Hi va haver 20 quilòmetres de retenció entre Sant Cugat i Vilanova del Vallès en sentit Girona, 17 quilòmetres entre Santa Perpètua de Mogoda i el Papiol en sentit Tarragona, i 10 quilòmetres entre Martorell i Gelida també en sentit Tarragona.