El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha imputat el president d’Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, i l’exdirigent de l’empresa i exconseller d’Economia i Hisenda de la Junta de Castella i Lleó Fernando Becker en la causa que investiga si l’elèctrica va contractar els serveis de l’excomissari José Manuel Villarejo per espiar, entre d’altres, el president d’ACS, Florentino Pérez.

En una resolució coneguda ahir, el titular del jutjat central d’instrucció número 6 accepta la petició de la Fiscalia Anticorrupció i acorda citar com a investigats Sánchez Galán, Becker i dues persones més per un delicte continuat de suborn actiu, contra la intimitat i falsedat en document mercantil. Es tracta del director general de negocis d’Iberdrola, Francisco Martínez Córcoles, i l’excap de Gabinet de Presidència Rafael Orbegozo.

El cas va esclatar finals de l’a ny 2019, després que es publiqués que Iberdrola havia contractat Villarejo per espiar un jutge, infiltrar-se en plataformes contràries als interessos de l’elèctrica, fustigar alguns membres del comitè d’empresa de la central nuclear de Cofrents i investigar un accionista crític amb la gestió de l’empresa.