Experts en submarinisme han descartat que Tomás Gimeno, el pare d’Anna i Olivia, les nenes de Tenerife, s'hagi pogut suïcidar utilitzant el mètode de l’anomenada mort dolça per disminuir el patiment. «El mètode més senzill és llançar-se amb els ploms i ja està, amb ampolla o sense», apunta un d’ells, Ismael Mateos, de Busseig Madrid. «La mort dolça seria el més difícil», sosté, segons el diari La Provincia, del mateix grup editorial que Regió7.

«La mort dolça és una mort per monòxid de carboni, que no té res a veure amb això», ha explicat el criminòleg Pablo Abad. «Cada deu metres de profunditat augmenta la pressió una atmosfera. A uns 50 metres aquest home va començar a tenir uns dolors terribles, la mort dubto que fos especialment dolça», destaca. «Es creu que no va poder baixar gaire més de 20 o 30 metres, però és veritat que la plomada del cinturó el va ajudar a baixar més ràpidament», afegeix.

Gairebé un mes de recerca

El vaixell oceanogràfic ‘Ángeles Alvariño’ ja fa pràcticament un mes que realitza les tasques de recerca d’Anna, Olivia i Tomás Gimeno en aigües de Tenerife, trenta dies en què ha aconseguit el que molts consideren un «miracle», com va ser la troballa de la la germana gran, a 1.000 metres de profunditat.