El Papa ha estat operat amb èxit d'una estenosis diverticular al còlon a l'hospital Policlínic Gemelli de Roma, on va ingressar aquest diumenge al migdia per sotmetre's a una intervenció ja programada.

En un comunicat, el director de l'oficina de premsa de la Santa Seu, Matteo Bruni, ha explicat que el Papa "ha reaccionat bé a l'operació, en la qual li han subministrat anestèsia general". El metge encarregat de la intervenció quirúrgica ha estat el doctor cap del departament de cirurgia digestiva de l'hospital Policlínic Gemelli, Sergio Alfieri.

Com cada diumenge, Francesc, de 84 anys, va resar l'oració de l'Àngelus a les 12 h des de la seva finestra de l'estudi privat del palau apostòlic i posteriorment es va traslladar a l'hospital. La seva agenda per als propers dies es veurà reduïda, tot i que té programat un viatge internacional del 12 al 15 de setembre a Eslovàquia, segons ha anunciat ell mateix. De moment, no se sap quan rebrà l'alta hospitalària.

Des que va començar el seu papat, el Pontífex només havia estat operat de cataractes al desembre del 2019. En aquella ocasió es va tractar d'una simple intervenció a la vista, de rutina, feta amb làser, que no va provocar que el Papa hagués de ser ingressat gaires hores i que no va influir en la seva agenda.