L’exconseller de Presidència Jordi Turull va inciar ahir l’anomenada Travessa per la llibertat, que l’ha de portar de Portbou (Alt Empordà) fins a Arnes (Terra Alta), trajecte que el durà a fer dues etapes entre el Bages i l’Anoia a final de la setmana vinent. L’arrencada la va fer acompanyat de prop de 200 persones que l’hi van voler donar suport en la primera de les quinze etapes que farà. Turull va afirmar que l’havia «sorprès» veure tanta gent a les set del matí a la localitat alt-empordanesa i explicava que la travessa és una manera de mostrar la «gratitud i el compromís amb el país». «Caminar vol dir esforç i és també una manera de tirar endavant», va assenyalar. L’exconseller espera completar el recorregut en quinze etapes.

Jordi Turull considera que cada dia que «hi ha un motiu més per assolir la independència». «Només cal veure el nivell de repressió», va remarcar en referència a les persones que segueixen investigades per l’1-O i l’actitud del Tribunal de Cuentas, que reclama fiances milionàries.

L’exconseller considera «simbòlica» la caminada, però ho veu com una manera «d’avançar amb esforç» per assolir un dia la independència.