El papa Francesc ha completat el seu tractament postoperatori, però es mantindrà a l’hospital uns dies més per afinar el seu curs de medicació i rehabilitació, segons ha informat dilluns el Vaticà.

El pontífex va ser operat amb èxit d’un problema de còlon a l’hospital Policlínic Gemelli de Roma. «El Sant Pare ha reaccionat bé a la intervenció realitzada sota anestèsia general», va assegurar el portaveu vaticà, Matteo Bruni, en un comunicat divulgat per la Santa Seu. Als 84 anys, havia ingressat l’hospital Policlínic Gemelli de Roma per ser sotmès a una intervenció quirúrgica programada per a «una estenosi diverticular simptomàtica del còlon».

La intervenció estava programada amb temps i no suposava cap risc per al pontífex. El Papa havia abandonat el Vaticà i va arribar a la clínica pel seu propi peu. El pontífex havia sortit de la casa Santa Marta a primera hora de la tarda després d’haver presidit la pregària de l’Àngelus cap al migdia amb els fidels reunits a la plaça de Sant Pere. El summe pontífex va anunciar que viatjarà a Eslovàquia del 12 al 15 de setembre, després de celebrar la missa final del Congrés Eucarístic Internacional que tindrà lloc a Budapest.