Les autoritats d’Haití van anunciar diumenge la detenció d’un dels presumptes autors intel·lectuals de l’assassinat del president Jovenel Moise, Christian Emmanuel Sanon, un metge resident a Florida.

La Policia també investiga dos presumptes autors intel·lectuals més del magnicidi, que van estar en contacte amb Sanon, però les seves identitats no van ser divulgades.

La Policia ha pres «mesures cautelars» contra els responsables de la seguretat del president Moise i s’està recopilant informació a fi de determinar «el grau d’implicació de cadascun».

Segons les investigacions, Sanon va entrar en contacte amb una empresa veneçolana de seguretat amb base als Estats Units per reclutar els membres del comando que suposadament va perpetrar el magnicidi. Sanon va entrar a Haití en un vol privat a principis de juny, acompanyat d’alguns dels mercenaris colombians, als quals va contractar per garantir la seva seguretat personal i del seu negoci. Posteriorment, «la missió va canviar i a un dels colombians se li va presentar una ordre d’arrest contra el president de la República. L’operació es va muntar a partir d’allà», va dir Charles.

Entre altres detalls de la investigació sobre Sanon, el responsable de la Policia va dir que al seu domicili es va trobar un quepis en el qual estaven escrites les sigles DEA.