Un home va morir durant un enfrontament entre manifestants i forces de seguretat dilluns en un barri perifèric de l’Havana, segons ha informat aquest dimarts l’agència de notícies cubana (ACN). Es tracta d’un ciutadà de 36 anys que participava en una protesta que hi va haver ahir al Consell Popular Güinera, del municipi d’Arroyo Naranjo, al sud de la capital, en el marc de les manifestacions contra el Govern iniciades diumenge en diverses localitats de l’illa. A més del mort, diverses persones van ser detingudes i d’altres van patir lesions, entre les quals, diversos agents, a Güinera, segons l’ACN.

La protesta de dilluns en aquest barri, una de les zones més deprimides de l’Havana, va ser difosa en diversos vídeos a través de les xarxes socials, malgrat que el Govern manté la connexió a internet tallada des de diumenge. En les imatges només s’observen desenes de persones avançant pels carrers cridant consignes com «llibertat» o «un poble unit mai serà vençut».

Segons la versió de l’ACN, els manifestants «van alterar l’ordre i van intentar dirigir-se cap a l’Estació de la Policia Nacional Revolucionària del territori, amb l’objectiu d’agredir els seus efectius i danyar la instal·lació». El mitjà oficialista acusa els manifestants d’agredir agents amb pedres i armes blanques, banalitzar habitatges, incendiar contenidors i fer malbé la línia elèctrica. També assegura que el mort tenia «antecedents per desacatament, furt i alteració de l’ordre», i que les autoritats investiguen les circumstàncies d’aquest succés.na.