El president del PP, Pablo Casado, va assegurar ahir que és «preocupant» que el Govern posi en dubte la sentència del Tribunal constitucional i insta el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, a aprovar una Llei de Pandèmies que permeti lluitar contra el coronavirus de manera «eficaç». Al seu entendre, el Govern «va utilitzar la pandèmia per ampliar el seu poder». «No podem esperar més. Fa falta un marc legal i una llei orgànica que permeti limitar la mobilitat i prendre mesures per frenar els contagis com més aviat millor. I la sentència del Constitucional ratifica la nostra posició, el marc legal que es va utilitzar en els pitjors moments no va ser l’adequat», va emfatitzar.

Així es va pronunciar després d’assistir al segon homenatge d’Estat a les víctimes del coronavirus que va presidir el rei Felip VI, acompanyat de la reina Letícia, en el qual es va rendir especial tribut als professionals de la sanitat, concretament als quals han mort per la pandèmia, així com a les persones grans, les ‘pioneres’ de la vacunació.

Davant les declaracions de la ministra de Defensa, Margarita Robles, lamentant que el TC entri en la seva sentència en «elucubracions doctrinals» sobre l’estat d’alarma (vegeu pàgina 5), Casado va afirmar que és «molt preocupant que el Govern d’Espanya posi en dubte les sentències del Tribunal Constitucional com ha posat en dubte les sentències del Tribunal Suprem» sobre els indults als condemnats pel procés. «Això no s’havia vist mai», va exclamar.

Després d’assegurar que la sentència del TC és «molt clar» perquè «es podien prendre mesures» però «en el marc constitucional», va fer servir l’hemeroteca per recordar que el PP ja va dir al Parlament que amb el seu decret d’alarma «desbordava clarament el marc constitucional i era un estat d’excepció encobert».

Arran d’aquesta sentència del TC, Casado va dir que es veu ratificat que el Govern «va fer servir la pandèmia per ampliar el seu poder», cosa que, al seu judici, és d’una «gravetat tremenda». «Almenys hauria de mostrar un cert respecte el Govern per desfer el que s’ha fet i respectar el que diuen els jutges», va emfatitzar.