Des d’aquest dimarts, 20 de juliol, les mesures a les residències catalanes s’endureixen per l’augment de la Covid.

Quantes persones hi poden anar de visita?

El nou document inclou la disminució de tres a dos del nombre de visitants simultanis, que hauran de fer-se un test ràpid d’antígens (TAR) encara que estiguin vacunats, i seguir les normes de protecció habituals durant la visita.

He de portar el test d’antígens fet?

No. Seran les residències les que facilitin el test d’antígens a les visites i es faran allà mateix. Es recomana arribar 15 minuts abans de l’hora concertada, ja que és el temps necessari per conèixer-ne el resultat. Salut repartirà els tests a totes les residències, independentment de si són de titularitat pública, privada o concertada.

Si m’emporto un familiar del centre m’he de fer la prova?

Sí. L’obligatorietat del test d’antígens és extensible a totes les persones que vagin a recollir un familiar per fer una sortida del centre.

El nou protocol afecta els professionals?

Sí. Es farà un test d’antígens a tots els professionals que de manera esporàdica entren a les residències (professionals de perruqueria, podologia, voluntaris, etcètera). A més, s’incrementen les PCR setmanals entre els professionals no vacunats, fins ara es feia una PCR setmanal i a partir d’ara se’n faran tres. Quant als professionals vacunats, se’ls farà una PCR per setmana.