La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha confirmat que hi haurà tercera dosi de la vacuna contra la covid-19 i per a això, de la mà de la UE, s'han subscrit nous contractes amb Pfizer i Moderna, tot i que falta per determinar quan s'inocularà aquesta dosi de reforç.

En declaracions a Onda Cero, Darias ha assegurat que cal seguir vacunant "fins al 100 per cent o estar a prop i continuar vacunant a la resta de la humanitat perquè ningú estarà segur" si no es fa. "El virus té una forma de viure, que és mutant", ha advertit.

"Espanya, de la mà de la UE, ha subscrit nous contractes per als anys 2022 i 2023; portem més de 4.000 milions invertits en vacunes, però és la millor inversió perquè permetrà salvar vides, i quan arribem al 70% caldrà seguir treballant", ha explicat la responsable de Sanitat.

En ser preguntada sobre si ens haurem de vacunar cada any i si serà necessària una tercera dosi, Darias ha assegurat que "sí", hi haurà tercera punxada, "però caldrà determinar quan".

Sobre la vacuna pediàtrica, ha assegurat que és un debat "no exempt de dificultat" per la disparitat de criteris entre els professionals, per la qual cosa s'ha mostrat partidària de treballar per buscar consens segons les evidències científiques de cada moment.

Sobre l'ús de les màscares, ha insistit que el Govern defensa que "han de seguir amb nosaltres, però no sempre posades" si es compleixen els requisits per no fer-ho a l'exterior i amb la distància de seguretat.