Milers de persones van sortir ahir al carrer a França per protestar contra les noves mesures que va anunciar el Govern del president, Emmanuel Macron, contra la pandèmia de coronavirus.

Les marxes, que es van produir a les principals ciutats del país, com París, Marsella, Lió, Montpeller, Nantes i Rennes, entre d'altres, es van convocar després que l'Executiu imposés la vacunació de tots els treballadors sanitaris i l’ús d'un certificat sanitari per a la realització de determinades activitats.

La Policia estima que més de 100.000 persones van sumar-se a les manifestacions malgrat el risc que suposa de contagiar-se de covid-19. A París, la capital, van registrar-se enfrontaments amb les forces de seguretat, cosa que ha portat els agents a fer ús de gasos lacrimògens contra els manifestants a diversos punts de la ciutat.

A més, segons informacions del diari Le Figaro, diversos agents van ser atacats amb projectils. Els manifestants, que asseguraven que les protestes van dirigides contra l'obligatorietat d’haver de presentar un certificat covid i no tant contra la vacunació, van lamentar que aquesta mesura suposi un «menyspreu» cap a les «llibertats democràtiques».

No obstant això, la mesura va ser sotmesa divendres a votació al Parlament, on va tenir el suport de 117 diputats –i 86 que van votar en contra–.

Caldrà demostrar la vacunació per acudir a bars i restaurants, entre altres espais.