El president del Partit Popular, Pablo Casado, va mostrar ahir el seu compromís amb la «llibertat lingüística» de les Illes Balears. El líder dels populars va assegurar que a les Illes «no es parla català». «Vosaltres no parleu català, parleu mallorquí, parleu menorquí, parleu eivissenc i parleu formenterenc», va enumerar Casado en la cloenda del 16è Congrés del PP a les Illes Balears.

«Aquesta és la vostra cultura i no és un apèndix de ningú», assegurava el líder del PP. «No sou part de no sé quins Països Catalans, sou les grans Illes Balears i sou admirades a tot el món», va continuar Casado entre els aplaudiments de la militància el president del PP. A més a més, també va retreure al president del Govern central, Pedro Sánchez que defensi el castellà a Califòrnia o Dakota en la seva gira als Estats Units «i no ho faci a Mallorca, Tarragona o Biscaia».

«A qui se li ocorre dir que les Balears són part de no sé quins Països Catalans?», va tornar a preguntar en veu alta Casado. «Que no han visitat aquests pobles? Que no han vist aquestes pedres? Que no han escoltat aquesta llengua?», ca tancar amb aquestes tres qüestions la seva intervenció el president del PP.