Les forces independentistes van pressionar ahir el Tribunal de Comptes perquè accepti els avals de l’Institut Català de Finances (ICF) per cobrir la fiança de 5,4 milions d’euros als ex-alts càrrecs de la Generalitat encausats, encara que el Govern ja treballa en «alternatives».

El Tribunal de Comptes ha de decidir a principis d’aquesta setmana si accepta els avals de l’ICF que han presentat una trentena d’ex-alts càrrecs del Govern als quals reclama fiances per valor de 5,4 milions d’euros mentre investiga si van promocionar el procés a l’estranger amb diners públics.

En tot cas, si els avals de l’ICF presentats són rebutjats pel Tribunal de Comptes, el Govern ja explora un pla B. «Si la justícia espanyola tornés a actuar de manera arbitrària contra els interessos de Catalunya, estem treballant diferents alternatives de diferent naturalesa per fer front a aquestes fiances», va explicar ahir Elsa Artadi. Per la seva banda, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va treure ferro a la divisió interna en el si de l’ICF que va provocar l’activació dels avals, que es va saldar amb la dimissió de tres membres de la junta de govern de l’ICF.