El portaveu de la Societat Espanyola de Metges Generals i de Família, el doctor Lorenzo Armenteros, ha manifestat aquest dilluns que resulta necessari que la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 s’administri «tan aviat com sigui possible».

Armenteros ha comentat que «aquesta onada té unes característiques diferents de les anteriors per la població que està afectant». «A mesura que va passant el temps estem detectant que els contagis s’estan estenent a persones d’altres edats i a persones vacunades», ha assenyalat. Aquest metge de Lugo ha advertit que la pujada de contagis «era previsible perquè aquestes vacunes no tenen el caràcter esterilitzant que permetria la possibilitat de no transmetre el virus; el que evita és la progressió de la malaltia», ha matisat.

Això ha conduït al fet que «es vegi cada vegada més personal contagiat que ja tenia les dues dosis i entre aquest personal podem destacar que es contagien més sanitaris».

«Sí que és cert que la malaltia no afecta d’una manera tan greu, però pot arribar a afectar perquè també es van incrementar els casos en les residències de persones de més edat i persones fràgils que necessitaran com a mínim un ingrés hospitalari i esperem que les ucis no es recarreguin», ha avisat.

Dit això ha deixat anar que «si realment és necessària, que si els estudis així ho demostren i l’evidència ho demostra, que aquesta tercera dosi s’administri tan aviat com sigui possible».

«És necessari que la tercera dosi serveixi per prevenir conseqüències posteriors i no anem darrere dels esdeveniments i s’administri la tercera dosi un cop tinguem els casos desorbitats», ha recomanat.