Un operari que estava treballant en una antiga serradora de Bellver de Cerdanya ha mort aquest dilluns al matí en caure des de la teulada d’un cobert. Els Mossos d’Esquadra, que investigaven els fets, van traslladar l’atestat que havien redactat al departament d’Empresa i Treball, on seguiran el cas per determinar si les condicions de seguretat amb les que treballava eren les correctes. 

L’accident va tenir lloc pocs minuts abans de dos quarts de 9 del matí, quan l’operari, que estava fent tasques de desmantellament a la teulada d’un dels coberts de les instal·lacions, va caure. Un tros de teulat es va esfondrar i el treballador es precipitar des d’una alçada de set metres. En la trucada d’avís, els companys van informar que el treballador, un veí de Puigcerdà de 39 anys, estava inconscient. El personal del Sistema d’Emergència Mèdiques (SEM) que s’hi va desplaçar va intentar reanimar-lo, però finalment no li va poder salvar la vida. 

Actualment la serradora no estava operativa i l’Ajuntament de Bellver de Cerdanya havia donat una llicència a una empresa per desmantellar les estructures on amb anterioritat s’hi portava a terme l’activitat industrial, segons confirmava aquest dilluns l’alcalde del municipi, Xavier Porta. 

Els Mossos d’Esquadra van fer l’atestat i el van enviar al departament d’Empresa i Treball, tal com marquen els protocols quan es registra un sinistre en l’àmbit laboral, i també al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Puigcerdà, que es va fer càrrec del cas.  

A les instal·lacions industrials, situades a l’altura del quilòmetre 198 de la carretera N-260, s’hi van traslladar dues patrulles de Mossos d’Esquadra, sis dotacions dels Bombers de la Generalitat (que finalment no hi van intervenir) i unitats del SEM.