El Ministeri de Sanitat ha alertat que els ingressos a les UCI han augmentat un 20% en una setmana a Espanya. El dilluns 26 de juliol hi havia 1.490 persones ingressades a les UCI i avui dilluns 2 d'agost la xifra ha augmentat fins a les 1.856. "L'alta transmissió ha provocat que les dades d'hospitalitzacions i defuncions segueixin tenint una tendència ascendent", ha lamentat María José Sierra, cap d'àrea del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). "Seguim amb un nivell molt important de circulació del virus, però sembla que la incidència està entrant en una estabilització, inclús en un lleuger descens", ha apuntat Sierra, que ha reconegut, però que "les taxes segueixen essent molt altes i la baixada és lenta".

"Hi ha encara moltes diferències entre les comunitats autònomes amb set d'elles amb una incidència superior als 700 casos per 100.000 habitants a 14 dies", ha assenyalat la cap d'àrea del CCAES. "Els grups amb major incidència continua essent el de 12 a 29 anys –superiors a 800 en alguns trams- però els següents grups també tenen incidències molt altes", ha afirmat Sierra. "Una de cada cinc proves que es realitzen a menors de 40 anys surt positiva", ha puntualitzat la cap d'àrea del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries.

Calzón: "Espanya rebrà 1.150.000 dosis addicionals de Pfizer a finals de setmana

"Per la seva banda, la secretària d'Estat de Sanitat, Silvia Calzón, ha valorat l'avanç de la campanya de vacunació i ha aplaudit que Espanya "segueixi essent un dels països que lideren la vacunació amb pauta completa". "Només Malta té una cobertura de vacunació similar a la nostra", ha afegit Calzón, que ha reiterat que l'objectiu d'aquest mes d'agost és aconseguir el 70% de la població amb la pauta completa.

En paral·lel, la secretària d'Estat de Sanitat ha avançat que l'Estat rebrà a finals de setmana les primeres 1.150.000 dosis addicionals de Pfizer per accelerar la immunització dels grups de menor edat. "En total, aquesta setmana rebrem 3,7 milions de dosis: 2,8 de Pfizer i 900.000 de Moderna", ha conclòs Calzón.