El balanç de morts a causa de les pluges torrencials i les inundacions que han assotat durant els últims dies la província xinesa de Henan, que està situada al centre del país, ha ascendit a més de 300, segons les autoritats del gegant asiàtic.

L'oficina d'informació del govern provincial va manifestar en roda de premsa que la xifra de víctimes mortals ha pujat a 302, si bé es tem que pugui continuar augmentant en les pròximes hores, mentre continuen els treballs de recerca i rescat.

Les pluges van començar el 17 de juliol i han provocat greus danys principalment a la ciutat de Zhengzhou, on s'han registrat màxims històrics de precipitacions, que han provocat l'evacuació de més de 1,4 milions de persones.

Davant aquesta situació, el Govern xinès va anunciar ahir la creació d'un comitè investigador per tal d’analitzar la resposta de les autoritats a les inundacions a la ciutat de Zhengzhou, on han mort més de 290 persones a causa de les inundacions.

El Ministeri de Gestió d'Emergències i inclourà funcionaris i experts de diversos departaments per extreure lliçons per al futur.