Les autoritats del nord d’Alemanya han fet una crida a milers de persones perquè vagin a rebre una altra injecció de la vacuna Covid-19 després que una investigació policial descobrís que una infermera de la Creu Roja els podria haver injectat una solució salina.

Se sospita que la infermera va injectar solució salina als braços de les persones en lloc de dosis genuïnes en un centre de vacunació a Frísia, un districte rural a prop de la costa del mar del Nord, a principis de la primavera.

«Estic totalment commocionat per aquest episodi», va dir Sven Ambrosy, un regidor local, a Facebook, quan les autoritats locals van emetre la crida als prop de 8.600 residents que poden haver sigut afectats.

Si bé la solució salina és inofensiva, la majoria de les persones que es van vacunar a Alemanya al març i l’abril, quan va tenir lloc el presumpte canvi, són persones grans amb alt risc de contraure la malaltia viral potencialment mortal.

L’investigador policial Peter Beer, en una conferència de premsa coberta pels mitjans alemanys, va dir que, segons les declaracions dels testimonis, hi havia «una sospita raonable de perill».

El motiu de la infermera, de qui no s’ha donat a conèixer la identitat, no estava clar, però havia expressat opinions escèptiques sobre les vacunes a les publicacions de les xarxes socials, van dir els investigadors policials.

Segons l’emissora NDR, la sospitosa està sent investigada per una unitat especial de delictes de motivació política.