Uns 200 conductors van haver de fer mitja volta ahir al pantà de Sant Ponç, tancat al pas dels vehicles per l’elevat risc d’incendi. Tot i que el tancament havia estat comunicat, alguns vehicles s’hi van desplaçar però es van trobar amb els accessos barrats pel cos dels Agents Rurals.

«Se’ls ha informat que no podien accedir a la zona i han hagut de girar cap a casa», explicava l’alcalde de Clariana de Cardener, Albert Bajona, tot insistint en el fet que «estem a nivell 3 del pla Alfa i la gent hauria de ser conscient de les restriccions». També el batlle d’Olius, Antoni Márquez, creu que, davant «l’excepcionalitat del moment», ara més que mai la ciutadania «s’hauria d’informar i no sortir a l’aventura».

Els accessos en vehicle motoritzat al pantà de Sant Ponç es van tancar dijous. No obstant això, divendres alguns conductors, amb la voluntat d’accedir-hi de totes maneres, aparcaven els vehicles en els camins de l’entorn, fet que suposava «un gran perill perquè hi ha camps de rostolls», explica l’alcalde de Clariana de Cardener, Albert Bajona.

Per aquesta raó ahir es va optar per avançar el tancament i ara ja no s’hi pot accedir a partir de l’inici de la pista del molí del Pont, al terme de Navès; i, des de Clariana de Cardener, la tanca se situa uns tres quilòmetres abans d’accedir a la presa.

El tancament de Sant Ponç es mantindrà fins dimarts al matí. A banda, a causa del risc d’incendi, també s’ha tancat l’accés a altres zones de bany, com ara la ribera Salada, situada als termes de Castellar de la Ribera i Lladurs; i l’aigua d’Ora, a Navès.

Els qui es volen refrescar tenen l’opció d’anar a piscines on l’accés és gratuït o hi fan descompte, com a Berga i Solsona.